Het eten wordt in een pan met water op het vuur gezet en aan de kook gebracht. Daarna wordt de pan met inhoud in de Cooking Bag gezet. De Cooking Bag wordt goed dichtgeknoopt.

De Bag is gemaakt van kleurrijke katoenen stoffen. Het isolatiemateriaal is natuurlijke kapok die in Ghana geoogst wordt. Door de isolerende werking van de vulling blijft de temperatuur in de pan hoog en wordt het voedsel gaar.

Voordelen:
het bespaart tijd, brandstof, water en bovendien: vitaminen blijven veel meer behouden. Het maakt koken veiliger, is goed voor het milieu, is hygiënischer, smaak en voedingsstoffen blijven beter bewaard en het bespaart geld.

Gemaakt door vrouwen in Ghana in Afrikaanse prints en vervaardigd met natuurlijke materialen. Met de aanschaf steun je het werk van Stichting Adwuma YE, een ANBI-instelling.

U kunt de Cooking bag gebruiken met de bonte kleur aan de buitenzijde en de effen kleur aan de binnenzijde. Wilt u het net andersom: draai de Cooking bag binnenstebuiten. Zo eenvoudig is het.
Geschikt voor pannen met een maximale diameter van ca. 30 cm en een hoogte van 15 cm.

Kijk voor recepten op www.new-cooking-bag.com.

Lees voor je begint, eerst deze handige weetjes door…
• Leg een (hand)doek open in de New Cooking Bag voordat je er een pan in zet. Sla de (hand)doek dan om de pan heen. Hiermee houd je de New Cooking Bag schoner en heb je meteen een pannenlap om de hete pan eruit te halen.

• Zorg dat de pan altijd goed is afgesloten. Let erop dat evt. stoomgaten in de deksel dicht zijn. Zodra er warmte kan ontsnappen wordt het eten niet volledig gaar.

• Zorg dat de New Cooking Bag goed gesloten is als de pan erin staat, zodat er geen warmte kan ontsnappen.

• Zorg dat de pan zo veel mogelijk gevuld is. Neem anders een kleinere pan. Zo gaart het eten beter en blijft het langer warm.

• Is je pan te groot om de New Cooking Bag te sluiten, dan kun je een 2e New Cooking Bag als kussen er overheen leggen om het geheel af te dekken. • Het garen van het eten in de New Cooking Bag wordt vooral bepaald door de kooktijd. Laat je het eten langer in de New Cooking Bag staan dan nodig is dan gaart het eten niet door. Het blijft wel heerlijk warm. Afhankelijk van de hoeveelheid, 2 tot 8 uur.

• Als er toch per ongeluk vlekken op of in de NCB zijn gekomen, gebruik dan een doekje met sop om de vlek eruit te wrijven. Een vlek verwijder je ook door de New Cooking Bag (gedeeltelijk) in handwarm water met Ecover bleekmiddel (op zuurstofbasis) te leggen. Evt. de vlek na 1 uur zacht schoonboenen. Naspoelen met schoon water en plat drogen.

• Soepen en sauzen dikken niet in tijdens het nagaren in de NCB. Dus moet u misschien minder water gebruiken dan u gewoonlijk gewend bent.

• De NCB is ook geschikt als koelkussen. Je kunt bijvoorbeeld koude drankjes in pakjes, flesjes of blikjes er heerlijk koel in houden. Leuk voor een picknick!

• Trouwens… de pindasaus blijft er ook heerlijk warm in bij de barbecue en het brandt niet aan!

Naast het koken kun je de New Cooking Bag ook voor andere leuke dingen gebruiken: Yogakussen – voetenwarmer – poef- kussen op de bank – broedmachine (echt waar… in Ghana broeden ze er ook eieren in uit…) en dus ook als koelkussen of warmhouder bij de barbecue.