Voor het Wereld Natuur Fonds staat de natuur niet tegenover de mens, maar zijn zij er onlosmakelijk deel van. Zij houden van die allesomvattende natuur. Van planten, dieren en mensen in hun grootst mogelijke diversiteit. Zij zijn natuur!

Biodiversiteit en het voortbestaan van de aarde zijn voor hen een groot goed. Daarom doen ze er alles aan, om het te beschermen en te herstellen. Dat is hard nodig, want ze putten de aarde meer uit dan ze aankan. Zij willen de relatie tussen mens en natuur weer herstellen, in één wereld waarin beide kunnen groeien en bloeien. Zodat toekomstige generaties net zo van de natuur kunnen genieten als zij. Iedereen die hart heeft voor natuur kan samen met hen een bijdrage leveren.

Verbinding is een van de kernwaarden. Hoe beter en opener zij daarin zijn, hoe beter zij in staat zijn hun ideaal te verwezenlijken, op allerlei manieren en met zoveel mogelijk mensen en partijen. Met hen worden ze onderdeel van een beweging en dragen ze bij aan iets groters voor volgende generaties: één wereld waarin mens en natuur kunnen groeien en bloeien. Die eenheid, dát is waar zij als Wereld Natuur Fonds van houden en waar zij voor strijden.
Dag in, dag uit, met hart en ziel, met alles en iedereen. Dat is de missie van het Wereld Natuur Fonds.