Mixblik is een optimistische en eigenzinnige sociale onderneming waar nieuwe Rotterdamse vrouwen de lekkerste wereldgerechten creëren! Bij Mixblik werken 20 vrouwen die pas kort in Nederland wonen. In een conservenfabriek in Rotterdam maken zij de heerlijkste gerechten uit hun landen van herkomst. Leren en werken gaan hand in hand bij Mixblik. Tussen de bedrijven door oefenen zij de Nederlandse taal en volgt iedereen een interne opleiding.

Alle maaltijden zijn gezond, vegetarisch en makkelijk klaar te maken. Zij koken zoveel mogelijk met biologische en lokale ingrediënten! Mixblik wereldgerechten worden in de eigen fabriek gekookt en ingeblikt, helemaal ambachtelijk! Deze fabriek is ook een plek voor ontwikkeling. Bij Mixblik gaan leren en werken hand in hand. Ongeveer 15 vrouwen volgen het leerwerktraject. Zij leren van elkaar én van de betaalde productiemedewerkers, die ook ooit in het leerwerktraject begonnen zijn. Bij het hele proces komen ontelbaar veel dingen kijken om over te leren: koken, vullen, sluiten. Maar ook: administratie, verkopen, productontwikkeling en het bedienen van de machines.

Mixblik is een werelds geheel. Met vrouwen uit Eritrea, Somalië, Vietnam, Syrië, Congo, Saoedi-Arabië, Senegal en Nederland vertegenwoordigen we veel culturen. Alle dames brengen hun eigen kwaliteiten en talenten mee, die ze bij Mixblik verder kunnen ontwikkelen. Toch komen ook veel van hen met een flinke rugzak aan. Samen lachen en huilen we. Iedereen leert waar zij behoefte aan heeft. Voor de één is dat extra rekenles, voor de ander huiswerkbegeleiding van een MBO2 opleiding, weer een ander heeft moeite zelf de weg te vinden. Zo is er voor ieder een leerschema op maat. 

In november 2018 hebben Iris en Esther Mixblik opgericht om per januari 2021 echt van start te gaan! Esther en Iris wilden ondernemen, blijvende impact maken én dat samen doen met een groep vrouwen waarvan zij wisten dat ze weinig kansen gehad hadden. Samen vormen zij een sterk team: Esther draagt zorg voor de sociale aspecten van de organisatie, terwijl Iris zich meer bezighoudt met de bedrijfskundige kant.

De maaltijden zijn lekker, gezond en makkelijk klaar te maken.
1. Groenten uit de buurt
Zij halen de ingrediënten waar het kan bij leveranciers uit de regio. Zo beperken zij het transport en steunen zij lokale boeren.
2. Biologisch, zo veel mogelijk!
Bij Mixblik zijn de medewerkers enorme natuurliefhebbers. Het is dan ook logisch dat zij kiezen voor zo veel mogelijk biologische producten. Biologische teelt staat garant voor meer biodiversiteit, meer bijen en meer bloemen. 
3. Seizoensgebonden
Ze gebruiken zo veel mogelijk seizoensgebonden producten. Dat is vers en goed voor het milieu.

Daarnaast heeft een (mix)blik drie duurzame voordelen:
1. De maaltijden zijn lang houdbaar. De inhoud van een blik blijft een aantal jaar goed. Door verhitting wordt het product op natuurlijke wijze geconserveerd. Daar komt geen e-nummer aan te pas. Bovendien kun je een mixblik gewoon buiten de koelkast bewaren.
2. Blik is circulair. Blik wordt voor 100% gerecycled. Ook raakt het geen waarde kwijt na recycling. Het kan steeds opnieuw worden gebruikt. 3. Blik is kampioen lichtgewicht. Blik is sterk en toch licht. Het is daarom makkelijk en veilig te vervoeren. Omdat het weinig weegt, is er bovendien minder brandstof nodig.