Marcel’s verhaal begon met een slim idee. Zijn gootsteenkastje stond vol met agressieve, schadelijke spullen waar de wereld niet bepaald schoner van wordt. Dat moest anders kunnen: een schoon huis én een schone planeet. De meeste schoonmaakfabrikanten hebben een laboratorium om producten te testen. Marcel heeft ook zoiets, namelijk een huis met 3 dochters.
In 2020 begon Niels Hermus met Let’s do Goods om het tekort aan sokken voor de daklozen mensen op te lossen. Voor elk paar sokken, dat zij verkopen, doneren zij een paar aan de dakloze mensen. Let’s do Goods ontwerpt de sokken samen met kunstenaars met allemaal geleefde ervaring op het gebied van dakloosheid, verslaving en psychiatrie. Zij worden ook wel de “outsider artists” genoemd. Zij zijn de helden achter de sokken. Hun verhalen vindt u terug op de sokken; sokken met échte verhalen dus.
Siyabonga, opgericht in 2005 door Fred Koorn, houdt zich uitsluitend bezig met de import van artikelen
uit Zuid-Afrika. Vrijwel alle producten komen uit werkgelegenheidsprojecten op het platteland. Door aankoop van de producten draagt u bij aan een beter leven voor de makers ervan. Alle projecten worden door de leverancier zelf bezocht en de arbeidsomstandigheden zijn goed. De medewerkers verdienen een goed salaris, worden niet onderbetaald en uiteraard vindt er geen kinderarbeid plaats.
Wereldwinkel Barendrecht is sinds januari al 50 jaar een begrip in Barendrecht. Een goede gelegenheid om met een modern logo te komen, dat in alle uitingen van de winkel gebruikt kan worden.
Eigenlijk zijn er twee verhalen; het verhaal achter de producten en het verhaal over hoe het bedrijf Sjaal met Verhaal is ontstaan. Die twee verhalen zijn innig met elkaar verweven en de drijvende kracht achter het succes dat men iedere dag ervaart. Een groeiend bedrijf hier in Nederland met populaire en unieke producten, een groeiende positieve impact op het leven van honderden vrouwen in Nepal.
Kisii, is een stad gelegen in het zuidwesten van Kenia in het district Kisii in de provincie Nyanza. De stad fungeert als hoofdstad van het gelijknamige district. Het is de grootste plaats van de Gusii Highlands en tevens het commerciële centrum.
In de stad vindt een beperkte hoeveelheid industriële activiteit plaats, ondanks dat de stad veel potentie bezit voor landbouwindustrie aangezien er in de buurt veel goede landbouwgebieden liggen.
Vlak bij de stad wordt speksteen gedolven.
De stichting stelt zich ten doel het bevorderen in Barendrecht en omstreken van die sociaal politieke herstructurering die nodig is om tot een rechtvaardige samenleving te komen en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woord.
Eerlijk duurt het langst!!!
De Stichting Wereldwinkel Barendrecht staat voor Fairtrade en duurzaamheid: eerlijke handel met respect voor mens en milieu.
Ons doel is om hiermee bij te dragen aan
een menswaardig bestaan en een leefbare wereld voor iedereen.
Iedere dag bakken we op onze boerderij onze natuurlijke Hoeksche chips in 100% zonnebloemolie. Wij gebruiken alleen natuurlijke producten en geen kunstmatige kleur, – geur en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Voor onze chips worden alleen eigen duurzaam geteelde aardappelen gebruikt. We telen onze aardappelen in uitstekende kleigrond.
Op de Buytenhof wordt al vier generaties lang door dezelfde familie geboerd. De boerderij is sinds 2004 omgevormd tot de sociale en multifunctionele landbouwonderneming. Sindsdien is de missie om mensen gastvrij te ontvangen en ze te laten genieten van al het moois van het land. Er wordt dagbesteding geboden aan volwassenen met een verstandelijke of psychosociale beperking. En vrijwilligers kunnen meewerken. Kortom de Buytenhof blijft volop in ontwikkeling.
- 1
- 2