Marcel vond een kleine zeepfabriek in Utrecht die de productie op zich kon nemen. Voor hij het wist had hij een schuur vol met zeep.
Het begon allemaal op de fiets: langs winkels om de schappen te vullen en met hulp van zijn dochters de bestellingen van zijn webwinkel versturen.

SHAMPOO: De ecologische shampoo van Marcel is goed voor de natuur en goed voor je haar. En dan bedoelen we ook écht goed, want men hoeft zich tijdens die wasbeurt geen zorgen meer te maken over schadelijke stoffen voor je haar óf de planeet.
De shampoo is minstens 97% biologisch afbreekbaar en 100% vegan.
Ook aan de verpakking is gedacht. De shampoo blokken komen zelfs in een 100% plastic vrije verpakking. Eén shampoo blok staat gelijk aan 3 flessen vloeibare shampoo.

Hoe gebruik je een shampoo blok?
Maakt eerst je haar nat. Daarna wrijf je het shampoo blok even tussen je handpalmen om de zeep te laten schuimen. Vervolgens beweeg je het shampoo blok over je haar, van de wortels tot de punten. Leg het blok weg en was je haar zoals je gewend bent: masseer het schuim door je haar en spoel goed uit.

Hoe bewaar je een shampoo blok?
Bewaar je shampoo blok tussen de wasbeurten door op een droge plek. Bijvoorbeeld op een zeepschaaltje, op een schoteltje of in een zakje. Wanneer je het shampoo blok onder de douche laat liggen, gaat er veel van de zeep verloren. Niet zo duurzaam en ook niet zo leuk voor je portemonnee.Is een shampoo blok geschikt voor elk haartype?
Of je nu heel fijn haar hebt of een flinke bos krullen: Marcel’s shampoo blokken zijn te gebruiken bij elk haartype. De blokken bevatten allemaal arganolie voor glanzend, gevoed haar en een gezonde hoofdhuid.

DUURZAME VAATWASTABLETTEN:
Alles-in-één vaatwastabletten zitten bomvol natuurlijke ingrediënten, zijn 100% plasticvrij en 100% vegan, bevatten geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. Sterker nog, ze zitten bomvol natuurlijke ingrediënten en zijn minstens 97% biologisch afbreekbaar! De vaatwastabletten zijn verpakt in een oplosbare folie. De folie is gemaakt van maïszetmeel en lost op tijdens het wassen.

  • 24 tabletten per verpakking
  • Met een ecologische folie die je niet hoeft te verwijderen
  • Een heerlijke frisse geur
  • Geschikt voor de septische put

BODY ZEEP BLOK:
is gemaakt met natuurlijke ingrediënten, plasticvrij en vegan. Zacht voor je huid én de planeet!
Met de ecologische shower blok van Marcel wordt douchen een feestje! Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over schadelijke stoffen voor je huid óf de planeet. Het body blok bevat plantaardige glycerine voor extra hydratatie en zachtheid. Ook is ‘ie sulfaatvrij, 100% vegan en komt het body blok in een 100% plasticvrije verpakking.⁠ Blok is 150 gram.

1 Blok = 3 flessen.
Naast dat je met dit body blok plastic bespaart, is ‘ie ook nog eens hartstikke zuinig. Het shower blok gaat net zo lang mee als 3 flessen vloeibare showergel. Te verkrijgen in verschillende geuren.

Hoe gebruik je een body blok?
Simpel: je wrijft het body blok over je natte huid, of over een washandje of spons. Leg het blok aan de kant en was je lichaam zoals je gewend bent. Gebruik niet te veel en spoel goed af. Je hebt maar weinig nodig! Oh, en je kunt het body blok ook prima gebruiken als handzeep.

HANDZEEP:
Sta jij er weleens bij stil waar jouw handen allemaal mee in aanraking komen op een dag? Tja, misschien kun je dat ook maar beter niet doen. Waar je wél even goed bij stil moet staan, is waarmee je jouw handen wast. Want wist je dat de meeste reguliere handzepen allerlei schadelijke stoffen bevatten, die belastend kunnen zijn voor het milieu, je huis of je lichaam?

De handzeep van Marcel is daarom gemaakt met ingrediënten die niet alleen zacht zijn voor de huid, maar ook voor de planeet. Onze ecologische handzeep zit bomvol plantaardige ingrediënten, is minstens 97% biologisch afbreekbaar, 100% vegan en de flessen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Er zijn verschillende geuren te koop. Ontdek welke jouw favoriet wordt.

Is handzeep desinfecterend?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: niet elke handzeep is desinfecterend. En dat is maar goed ook! Desinfecterende middelen bevatten stoffen die ervoor zorgen dat bacteriën worden gedood. Daarbij verwijdert het middel ook de bacteriën die juist goed voor je zijn. Het is dus niet zo handig om je handen aan de lopende band te desinfecteren. Je handen regelmatig wassen met water en handzeep is genoeg. Is er iemand ziek in huis, dan kun je overwegen om voor een desinfecterende handzeep te kiezen. Voor alledaags gebruik kies je dus gewoon lekker voor een ecologische handzeep.

Fles leeg?
Vul ‘m bij met de navulzak 500 ml. Hiermee kun je de handzeepflessen van 250ml en 500ml navullen. Dit bespaart veel plastic en zorgt ervoor dat we minder flessen hoeven te transporteren.

DEO STICKS:
Deo Sticks zijn 100% vegan, bevatten geen alcohol en aluminium, zijn zuinig in gebruik en verpakt in karton. De vegan Deo Stick is gemaakt van natuurlijke wassen en biologische oliën, in combinatie met baking soda en poeders, en heeft een vaste vorm. 

Onze Deo Stick valt dan ook niet te vergelijken met een deodorantroller. De deodorant stick is – in tegenstelling tot een deodorantroller – niet geproduceerd op waterbasis en kun je daardoor niet direct smeren. Voor optimaal gebruik adviseren wij om de Deo Stick eerst een paar seconden tegen de huid te verwarmen, zodat de Deo Stick wat zachter wordt. Vervolgens smeer de je crème uit. De stick is superzuinig in gebruik; blijft je huid vettig na het aanbrengen? Dan heb je te veel gebruikt!