Wat is bijzonder aan de aardappelen van Hoeksche Chips?
Hoeksche Chips is Global G.A.P. gecertificeerd. Global-GAP staat voor veilig en verantwoord voedsel dat overal onder vergelijkbare omstandigheden geproduceerd wordt. We maken gebruik van natuurlijke vijanden van insecten. Deze lokken we door langs onze aardappelvelden randen aan te leggen waar bloemen groeien die de natuurlijke vijanden aantrekken. Hierdoor hoeven we geen chemische bestrijding tegen luizen uit te voeren. Voor de schimmelbestrijding gebruiken we adviessystemen, waardoor we alleen ingrijpen als dit nodig is.

De zonnebloemolie van Hoeksche Chips.
High Oleic Zonnebloemolie is een speciale olie van Europese afkomst. Deze olie is stabiel en geschikt om te verhitten tot 160 graden. Er is veel verwarring over de geschiktheid van zonnebloemolie voor frituren. High Oleic zonnebloemolie is prima geschikt om te frituren. De zonnebloemolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten (omega 9) en heeft een laag gehalte verzadigde vetzuren.

Duurzaamheid van Hoeksche Chips.
Omdat de teelt en verwerking van de aardappelen op eigen bedrijf plaatsvindt hebben onze chips weinig foodmiles, of carbonfootprints. Deze termen komen uit Engeland, waar men veel waarde hecht aan de minimale bijdrage van ons eten aan de uitstoot van CO2. Hoeksche Chips scoort hierbij heel goed. Sinds September 2010 maken we bijna volledig gebruik van zonne-energie voor de bewaring van de aardappelen. Doordat we de aardappelen met schil bakken is er geen aardappelafval zoals schillen of zetmeel. De gebruikte zonnebloemolie wordt gebruikt voor biodiesel en krijgt zo een tweede leven. De afgekeurde chips gaat naar een vergister, waar er energie van gemaakt wordt. De ongeschikte aardappelen worden als veevoer gebruikt. Hierdoor heeft Hoeksche Chips geen afvalproducten en een minimaal energieverbruik.

De vetzuren in de chips van Hoeksche Chips.
Hoeksche chips bevatten vooral onverzadigde vetzuren. Minder dan 3 procent verzadigde vetzuren en geen transvetten.