Kisii-steen is een fantastisch en mooi materiaal. Het speksteen wordt in open mijnen gedolven in de heuvels rondom Tabaka in het West Keniaanse district Kisii. De Kenianen noemen het Tabaka-stone. Het is een zachte soort zeepsteen in verschillende kleuren van roomwit, grijs, blauw, zalmrood en zwarte steenlagen. De structuur van deze steen is homogeen en vertoond weinig breukvlakken.

Het zijdezachte karakter biedt de kunstenaars een steen waar ze prachtige vormen van snijden. Het materiaal is ruimschoots beschikbaar.

Er zijn verschillende groepen van producenten. Zij maken een creatief assortiment van beelden in uiteenlopende vormen, kleuren en maten. De kunstenaar die het beeldje ontwerpt, krijgt zijn inspiratie uit het leven en de natuur. Een grote groep ambachtslieden produceren naar het origineel van de kunstenaar, met eigen interpretatie, de figuren in grotere oplage.

Alle beelden worden op een eerlijke manier geproduceerd. De mannen delven de steen en geven met beitels en vijlen de eindvorm. De vrouwen polijsten alle producten door ze te behandelen met water en schuurzand. Na het polijsten moet het eindproduct met olie worden ingewreven om de kleur goed tot zijn recht te laten komen.
Vanzelfsprekend zonder kinderarbeid en tegen een faire vergoeding.

De Wereldwinkel Barendrecht verkoopt verschillende soorten artikelen van Kisii. Loop gerust bij ons binnen en bekijk ons assortiment!!!